Enter your keyword

Solna soba

Med Oblaki

WELLNESS CENTER

Wellnes center

Solna terapija oziroma beseda haloterapija prihaja iz grščine. Beseda “halo” pomeni sol.

Solne terapije so naraven in učinkovit način krepitve imunskega sistema. Priporočamo jih tako otrokom kot odraslim. Terapije temeljijo na vdihavanju in izpostavljanju telesa suhemu aerosolu naravne kamene soli v prostoru – solni sobi, ki je v celoti obdana z debelo plastjo soli. S pomočjo posebnega generatorja – halogeneratorja, ki v prostor sistematično vpihava suh aerosol kamene soli, se ustvari atmosfera, ki je po vsebnosti soli v zraku močnejša od tiste v naravnih solnih jamah, rudnikih in ob morju. Terapija 20 min predstavlja 2 dni bivanja na morju.

Otroci se med terapijo lahko igrajo, medtem ko odraslim pomirjujoč ambient z meditacijsko glasbo, poleg krepilnega učinka na organizem, zagotavlja tudi mir in sprostitev od vsakodnevnega hitrega tempa življenja.

Suho koncentracijo solnega aerosola in čas terapije nastavimo glede na posameznika. Suh aerosol soli nastaja v generatorju z mletjem. Delci aerosola dobijo veliko površinsko energijo in negativen električni naboj, ki ima izredno pozitiven pomen za naše dobro počutje. Zaradi svojih fizikalnih in kemičnih lastnosti (delci različnih velikosti od 1 do 5 μm (mikrona)) ima suh aerosol soli dobro prodornost in se z vdihavanjem učinkovito razporedi po vseh dihalnih poteh in pronica skozi kožno površino telesa.

Število posameznih terapij je od posameznika in odzivnosti vašega telesa na terapije. Solne terapije so 100% naravne in neškodljive. V naši solni sobi ob počitku na udobnih sedežih uporabljamo tudi kromoterapijo. V kromoterapiji se uporabljajo barve in svetloba za vzpostavljanje energetskega ravnotežja v telesu, pri čemer gre za fizično, čusteno, duhovno ali mentalno ravnotežje. Danes se kromoterapija uporablja kot komplementarni način zdravljenja.

Zaradi čiščenja in razkuževanja dihalnih poti se solne terapije priporočajo tudi:

  • rekreativnim in vrhunskim športnikom pred in po napornih tekmovanjih,
  • kadilcem za lažje premagovanje kašlja,
  • vsem ljudem, ki s preventivo poskrbite za svoje telo,
  • vsem, ki hočete za trenutek ubežati stresu in se sprostiti v prijetnem okolju solne sobe

Solne terapije niso primerne za ljudi:

  • s povišano temperaturo
  • z rakavimi obolenji
  • ki imajo, oziroma so imeli tuberkolozo
  • ki jim peša srce
  • ki imajo previsok pritisk, razen če ga regulirajo z zdravili.

OPOZORILO:
Solna terapija ni nadomestilo za predpisana zdravila ali terapije s strani vašega zdravnika. Sledite napotkom svojega zdravnika.