Enter your keyword

Masaža

Med Oblaki

WELLNESS CENTER

Wellnes center

KLASIČNA MASAŽA

Masaža spada med najstarejše in najpreprostejše načine zdravljenja. Je terapija, ki hkrati vpliva na telo in duha. Koristna je za vsa tkiva in organe in koristi vsem ljudem, ne glede na starost. Učinek masaže je odvisen od tehnike masiranja. Znano je da dotik pomirja in lajša bolečino, ob masaži se pa tudi sprostimo in dobimo nove zaloge energije.

Omenimo naj, da je pri nas možna tudi masaža v dvoje.

VAKUMSKA MASAŽA Z VENTUZAMI:

je starodavna oblika alternativne medicine. Povzroča lokalno stimulacijo prekrvavitve in pretok limfe iz zgornje ležečih tkiv, kar vpliva na krvne žile in posledično povečan dotok arterijske krvi v tkivo kože, ki proizvaja biološke aktivne substance ter s tem stimulira metabolične in regenerativne procese. Izboljša periferni krvni obtok, limfni obtok in zastalo tekočino, izboljšuje funkcijo tkiv, krepi odpornost… Respiracija in absorbcija kože na masiranem področju se izboljša, tako koža postane odpornejša, gladka in bolj elastična. Vakuumska masaža je prav posebna v tem, da z njo delujemo v nasprotni smeri kot pri klasični masaži, saj ne izvajamo pritiska, pač pa kožo in tkiva s pomočjo vakuuma privzdigujemo.

Za najučinkovitejše in dolgotrajne rezultate je smiselno prvih pet terapij izvajati zaporedoma vsak dan, nato dva dni presledka in zopet pet terapij vsak dan. Po največ 15 tovrstnih terapijah je potrebno narediti tri mesece presledka.

ANTICELULITNA VAKUMSKA MASAŽA:

Z anticelulitno masažo izvajamo močno masažo podkožja, delujemo na maščevje in celulit, povečamo cirkulacijo v prizadetem predelu, odvajajo se strupi, izboljšuje se elastičnost tkiva. Že po prvi terapiji bo vaša koža dosti bolj prekrvavljena, sijoča, voljna, navlažena in gladka.

MASAŽA Z VROČIMI KAMNI

Hot Stone masaža se je vse do današnjega časa razvijala kot edinstvena masaža z vulkanski – magmatski kamni, ki imajo zdravilno moč! Saj ohranjajo toploto in telo globinsko pogrejejo. Brez občutka vročine.

Masaža z vročimi vulkanskimi kamni je terapevtska tehnika, ki ima številne koristi in je namenjena različnim ljudem. Idealna stranka je tista, ki išče kombinacijo sprostitve, terapevtskih učinkov in edinstvene izkušnje.

Primerna je za tiste, ki se soočajo z napetostjo, stresom ali bolečinami v mišicah.

Ta terapevtska tehnika je priljubljena tudi med tistimi, ki si želijo popolne sprostitve in razvajanja, saj topel občutek kamnov na koži, ustvari prijetno in pomirjujočo izkušnjo.

Masaža z vročimi kamni je vrsta terapevtske masaže, ki ima številne pozitivne učinke na telo in um, med katerimi so:

  • Sprostitev mišic: toplota, ki jo oddajajo kamni, pomagajo sprostiti napete mišice in zmanjšati bolečino v telesu.
  • Izboljšanje cirkulacije: izboljša pretok krvi v telesu, kar lahko pomaga zmanjšati otekanje in povečati oskrbo s kisikom v telesu.
  • Lajšanje stresa in tesnobe: zmanjša raven stresa in tesnobe ter spodbujati občutke sprostitve in dobrega počutja.
  • Izboljša spanec: izboljša kakovost spanja in pomaga lajšati nespečnost.
  • Izboljšanje imunskega sistema: izboljša delovanje imunskega sistema in pomaga telesu pri boju proti boleznim.

Pomembno je razumeti, da so učinki Hot Stone masaže lahko različni pri različnih ljudeh.